[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: دوره 17، شماره 5 - ( 5-1384 ) ::
جلد 17 شماره 5 صفحات 110-117 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و مقایسه اثر محلول خمیردندانهای ایرانی نسیم و پونه آنتی باکتریال با خمیر دندان Crest Complete بر کنترل پلاک میکروبی
دکتر رسول مفید* ، دکتر علیرضا فتحیه، دکتر کاوه علوی، دکتر مهدی ضمیری
، Rmofid@icdr.ac.ir
چکیده:   (12433 مشاهده)

بررسی و مقایسه اثر محلول خمیردندانهای ایرانی نسیم و پونه آنتی باکتریال با خمیر دندان Crest Complete بر کنترل پلاک میکروبی

دکتر رسول مفید* – دکتر علیرضا فتحیه ** – دکتر کاوه علوی *** – دکتر مهدی ضمیری ****

*- استادیار گروه آموزشی پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

**- دانشیار گروه آموزشی پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

***- پزشک عمومی مرکز تحقیقات علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

 ****- دندانپزشک.

چکیده

 زمینه و هدف: کنترل پلاک راهی مؤثر در درمان و پیشگیری از ژنژویت و بخشی اساسی تمام روشهای درمان و پیشگیری از بیماریهای پریودنتال است. در بین روشهای متفاوت کنترل پلاک استفاده از خمیردندانهائی با خاصیت آنتی میکروبیال جایگاه ویژه‌ای دارند. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه اثرخمیردندانهای آنتی باکتریال نسیم و پونه با یک خمیردندان استاندارد خارجی (Crest Complete) بر کنترل پلاک می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه Cross over 19 فرد بالغ شرکت کردند و رشد مجدد پلاک پس از چهار روز استفاده از هر کدام از خمیردندانها (نسیم، پونه و (Crest Complete و آب (کنترل منفی) به عنوان تنها روش بهداشت دهان، در مورد آنها بررسی شد. به دنبال پروفیلاکسی و یک بار مسواک زدن با خمیردندانها، افراد برای 96 ساعت، دو بار در روز از محلول این خمیردندانها به صورت دهان‌شویه بدون مسواک استفاده کردند. جهت آزمون داده‌ها از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمونهای Friedman وWilcoxon Signed Rank استفاده شد. یافته‌ها: با توجه به ماهیت داده‌ها و وجود نقاط پراکنده متعدد از آزمون غیرپارامتری Friedman برای مقایسه چهار گروه استفاده شد که اختلاف آماری مشخصی را نشان داد. آزمون جمع رتبه‌های نشان‌دار ویلکاکسون نشان داد تنها بین گروههای مصرف کننده خمیردندانهای پونه و نسیم اختلاف معنی‌داری وجود ندارد. متوسط رتبه‌ها برای پونه 05/2، نسیم 45/2، کرست 50/1 و آب 00/4 بود. نتیجه‌گیری: خمیردندانهای نسیم و پونه درجلوگیری از رشد مجدد پلاک مؤثر بودند اما خمیردندان Crest Complete در این مطالعه کوتاه مدت از آنها بهتر بود.

کلید واژه ها: شاخص پلاک - خمیردندان – کرست کامپلت - نسیم - آنتی باکتریال - پونه - تریکلوزان

متن کامل [PDF 248 kb]   (3004 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mofid R, Fathiye A R, Alavi K, Zamiri M. A comparative study between antimicrobial toothpastes of Pooneh, Nasim and Crest Complete on microbial plaque con-trol. The Journal of Islamic Dental Association of IRAN (JIDA) . 2005; 17 (5) :110-117
URL: http://jida.ir/article-1-157-fa.html

مفید دکتر رسول، فتحیه دکتر علیرضا، علوی دکتر کاوه، ضمیری دکتر مهدی. بررسی و مقایسه اثر محلول خمیردندانهای ایرانی نسیم و پونه آنتی باکتریال با خمیر دندان Crest Complete بر کنترل پلاک میکروبی. مجله دندانپزشكي جامعه اسلامي دندانپزشكان. 1384; 17 (5) :110-117

URL: http://jida.ir/article-1-157-fa.html



دوره 17، شماره 5 - ( 5-1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان Journal of Islamic Dental Association of Iran

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764