[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: دوره 19، شماره 2 - ( 6-1386 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 91-97 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصاره‌های افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین
دکتر زهرا عطایی* ، دکتر مهدی انصاری، دکتر امین آیت‌الهی موسوی، دکتر احمد میرزایی
استاديار گروه آموزشي بيماريهاي دهان و تشخيص دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي كرمان. ، z_atai@kmu.ac.ir
چکیده:   (19650 مشاهده)

مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصاره‌های افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین

دکتر زهرا عطایی*- دکتر مهدی انصاری**- دکتر امین آیت‌الهی موسوی***- دکتر احمد میرزایی ****

*- استادیار گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

**- استادیار گروه آموزشی فارماسوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

***- استادیار گروه آموزشی قارچ‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

****- دندانپزشک.

چکیده

زمینه و هدف: گرایش به طب سنتی در سالهای اخیر و تلاش جهت تهیه دهان‌شویه مناسب ضدقارچ سبب گردید تا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی عصاره‌های گیاهان، دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار، برروی قارچ کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین انجام گیرد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه استاندارد و ایزوله بومی قارج کاندیدا آلبیکانس به عنوان پاتوژن شایع دهانی و عصاره گیاهان دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار مورد بررسی قرار گرفتند. سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس با PTCC 5027 از مرکز کلکسیون قارچها و باکتری‌های صنعتی و عفونی ایران خریداری شد و عصاره گیاهان مذکور پس از خریداری گیاهان و شناسایی آنها توسط آزمایشگاه جهاد دانشگاهی، تهیه گردید. تعداد ده نمونه ایزوله بومی نیز از مخاط کام یا باکال بیماران مراجعه کننده به یکی از درمانگاههای سطح شهر تهیه شد. جهت انجام آزمایشات سوسپانسیون 5/0 مک فارلند هر کدام از سوش‌های استاندارد بومی تهیه گردید، سپس این سوسپانسیون با دو روش چاهک و آزمایش لوله‌ای مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه داده‌ها با آنالیز ANOVA یک‌سویه و رگرسیون لجستیکی بررسی شدند. یافته‌ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که عصاره گیاهان زردچوبه، اوکالیپتوس، افسنطین، دارچین، مریم گلی، نعناع، پیاز، همیشه بهار همگی دارای اثر ضد قارچی می‌باشند که این خاصیت در چهار گیاه اول قویتر و قابل توجه می‌باشد.

نتیجه‌گیری: از آنجایی که نتایج مطالعه حاضر نشان داد گیاهان زردچوبه، اکالیپتوس، افسنطین، دارچین دارای اثر ضدقارچ قابل قبولی نسبت به استاندارد نیستاتین می‌باشند لذا جهت تهیه دهان‌شویه مناسب ضدقارچ از گیاهان مذکور و تکمیل مطالعه حاضر انجام آزمایشهای تخصصی و بررسیهای بالینی پیشنهاد می‌گردد. کلید واژه‌ها: دارچین - زردچوبه - اوکالیپتوس - مریم گلی - افسنطین - همیشه بهار - پیاز - نعناع - نیستاتین - کاندیدا

وصول مقاله: 4/9/1385 اصلاح نهایی: 16/1/1386 پذیرش مقاله: 24/3/1386

نویسنده مسئول: گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی و کمیته‌های بیومواد و نانوتکنولوژی و سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

 e.mail:z_atai@kmu.ac.ir

واژه‌های کلیدی: دارچین، زردچوبه، اوکالیپتوس، مریم گلی، افسنطین، همیشه بهار، پیاز، نعناع، نیستاتین، کاندیدا
متن کامل [PDF 158 kb]   (4762 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Atai Z, Ansari M, Mousavi A, Mirzaei A. In-vitro study of antifungal effects of selected herbal extracts on standard and wild strains of Candida albicans. The Journal of Islamic Dental Association of IRAN (JIDA) . 2007; 19 (2) :91-97
URL: http://jida.ir/article-1-255-fa.html

عطایی دکتر زهرا، انصاری دکتر مهدی، آیت‌الهی موسوی دکتر امین، میرزایی دکتر احمد. مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصاره‌های افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین. مجله دندانپزشكي جامعه اسلامي دندانپزشكان. 1386; 19 (2) :91-97

URL: http://jida.ir/article-1-255-fa.html



دوره 19، شماره 2 - ( 6-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان Journal of Islamic Dental Association of Iran

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742