[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: دوره 21، شماره 1 - ( 3-1388 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 33-39 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم‌های آسیب‌زای دهان (کاندیدا آلبیکانس، استرپتوکوک موتانس، اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی
دکتر جلیل مؤمن بیت‌اللهی، دکتر آرش منصوریان، دکتر معصومه اسماعیلی، دکتر مسعود امانلو، عبدالرضا محمدنیا، دکتر نغمه بهرامی*
دندانپزشك و عضو مركز تحقيقات دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران ، e.mail:nbahrami@farabi.tums.ac.ir
چکیده:   (17238 مشاهده)

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم‌های آسیب‌زای دهان (کاندیدا آلبیکانس، استرپتوکوک موتانس، اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی

دکتر جلیل مؤمن بیت‌اللهی1- دکتر آرش منصوریان2 - دکتر معصومه اسماعیلی3 - دکتر مسعود امانلو4 – عبدالرضا محمدنیا5دکتر نغمه بهرامی6

1- استادیار گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

2- استادیار گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

3- دندانپزشک

4- دانشیار گروه آموزشی شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران

5- سوپروایزر آزمایشگاه مرکز آموزشی و پژوهشی سل و بیماران ریوی

6- دندانپزشک و عضو مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: پروپولیس نوعی موم است که خواص ضد میکروبی آن مورد مطالعه قرار گرفته و به اثبات رسیده است. اما ساختمان شیمیایی این ماده طبیعی در مناطق مختلف جهان متفاوت است. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی نوع ایرانی این ماده بر میکروارگانیسم‌های آسیب زای دهان می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی برای تهیه نمونه‌های اکتینوباسیلوس،‌ نمونه‌های میکروبی از پاکت‌های پریودنتال حقیقی جدا و به سرعت داخل ظروف شیشه‌ای دردار محیط تراسپورت قرار گرفت و در کمتر از سی دقیقه به آزمایشگاه منتقل شد. برای تهیه نمونه مربوط به استرپتوکوک موتانس و کاندیدا آلبیکانس با استفاده از یک سواب استریل به ترتیب بر روی ضایعه تشخیص بالینی کاندیدوزیس برای کاندیدا و از نواحی پلاک با لثه و سطح اکلوزال دندانها، برای استرپتوکوک موتانس نمونه‌برداری انجام گرفت. پس از آن نمونه‌هادر محیط کشت مناسب هر کدام، به روش چاهک کشت داده شد. در هر پلیت شش چاهک ایجاد گردید و داخل دو چاهک در یک طرف محیط کشت داروی کنترل و در دو چاهک دیگر عصاره پروپولیس 30% و در دو چاهک آخر اتانول به عنوان کنترل مثبت ریخته شد. پس از خارج کردن پلیت‌ها از انکوباتور، در صورتی که عصاره پروپولیس خواص ضد میکروبی داشته باشد هاله عدم رشد قابل رؤیت بود که با استفاده از کولیس و در نور کافی قطرها اندازه گرفته و اعداد حاصل را به جدول مربوطه وارد کرده تا برای محاسبات آماری مورد استفاده قرار گیرد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون Mann- whitny مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌ها: عصاره پروپولیس 30% اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسم‌های آسیب‌زای دهان (استرپتوکوک موتانس، کاندیدا آلبیکانس و اکتیوباسیلوس اکتیوسینوم کومیتانس) داشته است. (01/0 >P.V) تأثیر کلرهگزیدین به‌طور معنی‌داری از پروپولیس بیشتر بود. (01/0 >P.V) و همچنین قطر هاله عدم رشد پروپولیس برکاندیدا در مقایسه با نیستاتین کمتر بوده است. هرچند نتایج بیانگر این است که نیستاتین به‌طور معنی‌داری بهتر از پروپولیس برکاندیدا آلبیکانس اثر می‌نماید. (01/0 > P.V) نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره پروپولیس 30% اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسم‌های آسیب‌زای دهان (استرپتوکوک موتانس، کاندیدا آلبیکانس و اکتیوباسیلوس اکتیوسینوم کومیتانس) داشته است. کلید واژه‎ها: پروپولیس – آنتی باکتریال – استرپتوکوک – کاندیدا – اکتینوباسیلوس.

وصول مقاله: 11/12/1386/1383 اصلاح نهایی: 1/10/1387 پذیرش مقاله: 4/12/1387/1385

نویسنده مسئول: دکتر نغمه بهرامی، مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

e.mail:nbahrami@farabi.tums.ac.ir

واژه‌های کلیدی: پروپولیس، آنتی باکتریال، استرپتوکوک، کاندیدا، اکتینوباسیلوس.
متن کامل [PDF 233 kb]   (2007 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momen-Beitollahi J, Mansorian A, Esmaili M, Amanlou M, Mohamadnia A, Bahrami N. Antimicrobial effects of propolis extract on the most prevalent oral pathogens: An in vitro study. The Journal of Islamic Dental Association of IRAN (JIDA) . 2009; 21 (1) :33-39
URL: http://jida.ir/article-1-552-fa.html

مؤمن بیت‌اللهی دکتر جلیل، منصوریان دکتر آرش، اسماعیلی دکتر معصومه، امانلو دکتر مسعود، محمدنیا عبدالرضا، بهرامی دکتر نغمه. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم‌های آسیب‌زای دهان (کاندیدا آلبیکانس، استرپتوکوک موتانس، اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی . مجله دندانپزشكي جامعه اسلامي دندانپزشكان. 1388; 21 (1) :33-39

URL: http://jida.ir/article-1-552-fa.html



دوره 21، شماره 1 - ( 3-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان Journal of Islamic Dental Association of Iran

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3741