[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: دوره 18، شماره 3 - ( 3-1385 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی اثر عصاره‌های گیاهی بومادران، بابونه، ریوند بر قارچ کاندیداآلبیکانس و باکتری‌های شایع دهانی در سال 1383
دکتر زهرا عطایی* ، دکتر حمید عبدالهی، دکتر سمیه نادری پور، دکتر سیروس محمدی
، e-mail:atai-zahrah@yahoo.com
چکیده:   (16501 مشاهده)

بررسی آزمایشگاهی اثر عصاره‌های گیاهی بومادران، بابونه، ریوند بر قارچ کاندیداآلبیکانس و باکتری‌های شایع دهانی در سال 1383

دکتر زهرا عطایی* - دکتر حمید عبدالهی** - دکتر سمیه نادری پور*** - دکتر سیروس محمدی***

*- استادیار گروه آموزشی تشخیص و بیماریهای دهان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

**- استادیار گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

***- دندانپزشک.

چکیده زمینه و هدف: دهان‌شویه‌های گیاهی از جمله داروهای گیاهی می باشند که در سالهای اخیر در ایران مورد مصرف زیادی پیدا کرده‌اند . مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضد قارچ و ضد باکتری عصاره‌های بومادران، ‌بابونه و ریوند در مقایسه با دهان‌شویه‌های شیمیایی کلرهگزیدین ایرانی و خارجی در سال 83 در دانشکده دندانپزشکی کرمان انجام شده است. روش بررسی: این مطالعه یک بررسی تجربی آزمایشگاهی بوده و مواد مورد بررسی شامل: قارچ کاندیداآلبیکانس، باکتری‌های شایع پاتوژن دهانی، ‌عصاره‌های گیاهی بومادران، بابونه، ‌ریوند و دهان‌شویه‌های کلرهگزیدین ایرانی و خارجی 2/0% می‌باشند. میکروارگانیسم‌ها از مرکز کلکسیون قارچها و باکتری‌های صنعتی و عفونی ایران خریداری شدند. عصاره‌های گیاهی هیدروالکلی 80% به صورت آماده از شرکت گل دارو تهیه شده و دهان‌شویه‌های کلرهگزیدین ایرانی از داروخانه و نمونه خارجی از مراکز داروهای تک نسخه ای خریداری شدند. برای بررسی اثر عصاره‌ها از روش رقت لوله‌ای و بررسی قطر هاله عدم رشد و بدست آوردن حداقل غلظت مهار کننده هر عصاره (MIC) استفاده شد. برای هر کدام از میکروارگانیسم‌ها از آزمونهای تاییدی تشخیصی استفاده گردید و درصد و رقت عصاره‌ها نیز در آزمایشگاه تأیید گردید. آنالیز آماری با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون ANOVA (Repeated Measure) انجام گرفت. یافته‌ها: در بررسیهای حاصل از این مطالعه مشخص شد، سه عصاره از نظر اثرات ضد قارچ و ضد باکتری با هم تفاوت دارند. عصاره ریوند بیشترین اثر ضد باکتریال را از خود نشان داد. عصاره بومادران و بابونه به ترتیب در مرحله بعدی قرار داشتند. از نظر اثر ضدقارچی هر سه عصاره اثر بسیار ضعیفی نشان دادند. بین اثرات ضد باکتریال و ضد قارچی عصاره ها و دو نمونه کلرهگزیدین اختلاف معنی داری وجود داشت(01/0P<) به طوری که اثرات ضد قارچ کلرهگزیدین خارجی از ایرانی و هر دو کلرهگزیدین از عصاره‌ها بیشتر بود، ولی بین اثرات ضد قارچ کلرهگزیدین خارجی و ایرانی تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتیجه‌گیری: از آنجایی که ریوند دارای اثرات ضد باکتریال قویتری نسبت به دو عصاره دیگر می‌باشد و از طرفی عصاره‌های بومادران و بابونه نیز اثرات ضد باکتریال از خود نشان دادند، لذا در ادامه مطالعه حاضر آزمایشات تخصصی و تحقیقات بالینی جهت تکمیل مطالعه حاضر توصیه می‌شود.

کلید واژه‌ها: بومادران - بابونه - ریوند - اثر ضد قارچ - اثر ضد باکتری

واژه‌های کلیدی: بومادران، بابونه، ریوند، اثر ضد قارچ، اثر ضد باکتری
متن کامل [PDF 223 kb]   (2891 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Atai Z, Abdolahi H, Naderi Poor S, Mohamadi S. An in vitro study of the effects of Yarrow, Chamomile and Rhubarb herbal extracts on candida albicans and common oral bacteria. The Journal of Islamic Dental Association of IRAN (JIDA) . 2006; 18 (3)
URL: http://jida.ir/article-1-70-fa.html

عطایی دکتر زهرا، عبدالهی دکتر حمید، نادری پور دکتر سمیه، محمدی دکتر سیروس. بررسی آزمایشگاهی اثر عصاره‌های گیاهی بومادران، بابونه، ریوند بر قارچ کاندیداآلبیکانس و باکتری‌های شایع دهانی در سال 1383 . مجله دندانپزشكي جامعه اسلامي دندانپزشكان. 1385; 18 (3)

URL: http://jida.ir/article-1-70-fa.html



دوره 18، شماره 3 - ( 3-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان Journal of Islamic Dental Association of Iran

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781