[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: مقالات مجله دندانپزشکی در نمایه‌های زیر ایندکس می‌شود:
:: سیاست مجله
:: راهنمای نگارش مقالات
:: تماس با ما
:: اعضای هیات تحریریه
:: دوره 22، شماره 3 - ( 8-1389 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 174-167 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی
دکتر مریم کرمی نوگورانی* 1، دکتر شهرزاد جوادی نژاد ، دکتر نوید دیده‌بان ، دکتر سید مرتضی طالبی
1- ، maryam_karami@yahoo.com
چکیده:   (15824 مشاهده)

  مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی

  

  

  دکتر مریم کرمی نوگورانی 1 - دکتر شهرزاد جوادی نژاد1 - دکتر نوید دیده‌بان2 - دکتر سید مرتضی طالبی3

  1- استادیار گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

  2- دندانپزشک

  3- استاد گروه آموزشی شیمی آنالیز دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان

 

 

  چکیده

  زمینه و هدف : چای به عنوان ماده‌ای با محتوای بالای فلوراید شناخته شده است و مصرف آن می‌تواند با میزان کلی جذب فلوراید بدن در ارتباط باشد. با توجه به اینکه مقدار فلوراید انواع چای می‌تواند با هم متفاوت باشد، بنابراین هدف از این مطالعه، مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای ایرانی و خارجی متداول در ایران بادو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی می‌باشد.

  روش بررسی: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، دو نمونه چای ایرانی (گلستان، مظفر) و خارجی (لیپتون، سیلان) از نوع چای سیاه بسته‌بندی شده با تاریخ بسته‌بندی یکسان تهیه شد. از هر نوع چای سه نمونه با سری ساخت متفاوت تهیه گردید. جهت یکسان سازی شرایط تهیه چای، به ازای چهار گرم ازچای خشک، صد میلی لیتر آب مقطر در حال جوش اضافه گردید، سپس مخلوط روی حمام آب گرم باحرارت 85 درجه سانتی‌گراد قرار گرفت و میزان استخراج فلوراید پس از بیست دقیقه به روشهای اسپکتروفتومتری وکروماتوگرافی اندازه‌گیری شد. به منظور تحلیل داده‌ها از آزمونهای ANOVA Duncan , و Paired-T استفاده گردید.

  یافته‌ها: هر چهار نوع چای حاوی مقادیر قابل توجه فلوراید بودند (7/2-44/4 مگاپاسکال با روش کروماتوگرافی یونی و77/2-38/4 مگاپاسکال با روش اسپکتروفتومتری). در هر دو روش اندازه‌گیری، تفاوت معنی‌داری بین غلظت فلوراید چهار نوع چای وجود داشت (05/0> P ) و غلظت فلوراید چای لیپتون به طور معنی‌داری از سه نوع چای دیگر بیشتر بود. بر اساس این مطالعه بین روشهای اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی برای تعیین غلظت فلوراید تفاوت معناداری وجود ندارد.

  نتیجه‌گیری: میانگین غلظت فلوارید چای لیپتون در هر دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی نسبت به سایر نمونه‌هابه طور معناداری بیشتر است. اختلاف معنی‌داری بین اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی در اندازه‌گیری فلوارید چای وجود ندارد.

  کلید واژه‎ها: چای – فلورایدها – طیف‌سنجی نوری – کروماتوگرافی تبادل یونی.

  وصول مقاله: 11/11/1388 اصلاح نهایی: 9/5/1389 پذیرش مقاله: 25/5/1389 

  نویسنده مسئول : دکتر مریم کرمی نوگورانی، گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

  e.mail:maryam_karami@yahoo.com

واژه‌های کلیدی: چای، فلورایدها، طیف‌سنجی نوری، کروماتوگرافی تبادل یونی.
متن کامل [PDF 244 kb]   (2418 دریافت)    
نوع مطالعه: Research | موضوع مقاله: Pediatric Dentistry
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami-Nogourani M, Javadinejad S, Dideban N, Talebi M. Comparison of the fluoride content of four tea brands using spectrophotometry and ionic chromatography methods. J Iran Dent Assoc 2010; 22 (3) :167-174
URL: http://jida.ir/article-1-774-fa.html

کرمی نوگورانی دکتر مریم، جوادی نژاد دکتر شهرزاد، دیده‌بان دکتر نوید، طالبی دکتر سید مرتضی. مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی . . 1389; 22 (3) :167-174

URL: http://jida.ir/article-1-774-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( 8-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Iranian Dental Association

AWT IMAGE

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660