Journal of Iranian Dental Association
J Iran Dent Assoc
Medical Sciences
http://jida.ir
23
journal23
2383-3041
10.52547/jida
en
jalali
1386
6
1
gregorian
2007
9
1
19
2
online
1
fulltext
fa
مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصارههای افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهانشویه نیستاتین
In-vitro study of antifungal effects of selected herbal extracts on standard and wild strains of Candida albicans
General
General
Research
Research
<p align="center">مط<strong>العه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصارههای افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهانشویه نیستاتین </strong></p><p></p><p align="right"><strong><u>دکتر زهرا عطایی</u>*- دکتر مهدی انصاری**- دکتر امین آیتالهی موسوی***- دکتر احمد میرزایی **** </strong></p><p align="right">*- استادیار گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. </p><p align="right">**- استادیار گروه آموزشی فارماسوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. </p><p align="right">***- استادیار گروه آموزشی قارچشناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. </p><p align="right">****- دندانپزشک. </p><p></p><p align="right"><strong>چکیده </strong></p><p align="right"><strong>زمینه و هدف:</strong> گرایش به طب سنتی در سالهای اخیر و تلاش جهت تهیه دهانشویه مناسب ضدقارچ سبب گردید تا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی عصارههای گیاهان، دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار، برروی قارچ کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهانشویه نیستاتین انجام گیرد.<strong> روش بررسی:</strong> در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه استاندارد و ایزوله بومی قارج کاندیدا آلبیکانس به عنوان پاتوژن شایع دهانی و عصاره گیاهان دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار مورد بررسی قرار گرفتند. سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس با PTCC 5027 از مرکز کلکسیون قارچها و باکتریهای صنعتی و عفونی ایران خریداری شد و عصاره گیاهان مذکور پس از خریداری گیاهان و شناسایی آنها توسط آزمایشگاه جهاد دانشگاهی، تهیه گردید. تعداد ده نمونه ایزوله بومی نیز از مخاط کام یا باکال بیماران مراجعه کننده به یکی از درمانگاههای سطح شهر تهیه شد. جهت انجام آزمایشات سوسپانسیون 5/0 مک فارلند هر کدام از سوشهای استاندارد بومی تهیه گردید، سپس این سوسپانسیون با دو روش چاهک و آزمایش لولهای مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه دادهها با آنالیز ANOVA یکسویه و رگرسیون لجستیکی بررسی شدند. یافتهها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که عصاره گیاهان زردچوبه، اوکالیپتوس، افسنطین، دارچین، مریم گلی، نعناع، پیاز، همیشه بهار همگی دارای اثر ضد قارچی میباشند که این خاصیت در چهار گیاه اول قویتر و قابل توجه میباشد. <strong></strong></p><p align="right"><strong>نتیجهگیری:</strong> از آنجایی که نتایج مطالعه حاضر نشان داد گیاهان زردچوبه، اکالیپتوس، افسنطین، دارچین دارای اثر ضدقارچ قابل قبولی نسبت به استاندارد نیستاتین میباشند لذا جهت تهیه دهانشویه مناسب ضدقارچ از گیاهان مذکور و تکمیل مطالعه حاضر انجام آزمایشهای تخصصی و بررسیهای بالینی پیشنهاد میگردد. <strong>کلید</strong> <strong>واژهها:</strong> دارچین - زردچوبه - اوکالیپتوس - مریم گلی - افسنطین - همیشه بهار - پیاز - نعناع - نیستاتین - کاندیدا </p><p align="right">وصول مقاله: 4/9/1385 اصلاح نهایی: 16/1/1386 پذیرش مقاله: 24/3/1386 </p><p align="right"><strong>نویسنده مسئول:</strong> گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی و کمیتههای بیومواد و نانوتکنولوژی و سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمان</p><p align="right"> e.mail:z_atai@kmu.ac.ir </p>
<p align="center"><strong>In-vitro study of antifungal effects of selected herbal extracts on standard and wild strains of Candida albicans </strong></p><p></p><p></p><p><strong><u>Dr. Z. Atai</u> * - Dr. M. Ansari ** - Dr. AA. Mousavi *** - Dr. A. Mirzaei **** </strong></p><p>*Assistant Professor of Oral Medicine & Diagnosis Dept. and Biomaterial and Nanotechnology Committee / Cellular and Molecular Committee, Kerman University of Medical Sciences. </p><p>**Assistant Professor, Pharmaceutics Dept. and Biomaterial and Nanotechnology Committee, Kerman University of Medical Sciences. </p><p>***Assistant Professor of Parasitology and Mycology Department, Biomaterial and Molecular Committee, Kerman University of Medical Sciences. **** Dentist. </p><p></p><p><strong>Abstract </strong></p><p><strong>Background and Aim:</strong> The study aim was to evaluate antifungal effects of Artemisia absinthium, Eucalyptus spp, Allium cepa, Cinnamomum zelanicum, Curcuma longa, Salvia officinalis, Mentha Piperita, and Calendula officinalis mouthwashes. </p><p><strong>Materials and Methods:</strong> Standard species of Candida albicans by the PTCC number 5027 was prepared from Pathogenic and Industrial bacteria and fungi collection center of Iran. Ten wild species were also prepared from the palatal mucus or buccal mucus of patients submitted to one of the clinics in Kerman. Extracts from the plants were made using percolation method with hydro alcoholic solvent followed by evaporation of the organic solvent under vacuum and then drying in a 50 oC oven. Then 0.5 McFarland suspensions from all fungi species were prepared. These suspensions were used by both small well and tube methods. </p><p><strong>Results:</strong> All the extracts had antifungal activity against Candida albicans. However, this property in the first four plant-extracts was more powerful than the others. </p><p><strong>Conclusion:</strong> According to the results of this study, the extracts of Curcuma longa, Eucalyptus spp, Artemisia absinthium, Cinnamomum zelanicum had considerable antifungal effects. </p><p><strong>Key words:</strong> Artemisia absinthium - Eucalyptus spp - Allium cepa - Cinnamomum zelanicum - Curcuma longa - Salvia officinalis - Mentha Piperita - Calendula officinalis – Ystatin - Candida albicans </p><p><strong>Correspondence Author:</strong> Oral Medicine & Diagnosis Dept., Faculty of Dentistry, Kerman University of Medical Sciences. </p><p>e.mail:Z_atai@kmu.ac.ir </p>
دارچین ، زردچوبه ، اوکالیپتوس ، مریم گلی ، افسنطین ، همیشه بهار ، پیاز ، نعناع ، نیستاتین ، کاندیدا
Artemisia absinthium , Eucalyptus spp , Allium cepa , Cinnamomum zelanicum , Curcuma longa , Salvia officinalis , Mentha Piperita , Calendula officinalis , Ystatin , Candida albicans
91
97
http://jida.ir/browse.php?a_code=A-10-41-3&slc_lang=fa&sid=1
Zahra
Atai
دکتر زهرا
عطایی
z_atai@kmu.ac.ir
230031947532846001231
230031947532846001231
Yes
Mehdi
Ansari
دکتر مهدی
انصاری
230031947532846001232
230031947532846001232
No
Amin
Mousavi
دکتر امین
آیتالهی موسوی
230031947532846001233
230031947532846001233
No
Ahmad
Mirzaei
دکتر احمد
میرزایی
230031947532846001234
230031947532846001234
No