[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: مقالات مجله دندانپزشکی در نمایه‌های زیر ایندکس می‌شود:
:: سیاست مجله
:: راهنمای نگارش مقالات
:: تماس با ما
:: اعضای هیات تحریریه
:: دوره 17، شماره 2 - ( 2-1384 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 47-40 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیر چهار نوع آدامس تجاری بر PH، تعداد کل باکتری‌ها و تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق
دکتر مریم کرمی نوگورانی* 1، دکتر حاجیه قاسمیان صفایی ، دکترآذین احدی ، تهمینه نریمانی ، فرخنده پورسینا
1- ، maryam_karami@gmail.com
چکیده:   (14590 مشاهده)

مقایسه تاثیر چهار نوع آدامس تجاری بر PH، تعداد کل باکتری‌ها و تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق

دکتر مریم کرمی نوگورانی*-دکتر حاجیه قاسمیان صفایی**-دکترآذین احدی***-تهمینه نریمانی****- فرخنده پورسینا****

*- استادیار گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی (خوراسگان).

**- استادیار گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.

***- دندانپزشک.

****- عضو هیأت علمی گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.

چکیده

زمینه و هدف: مطالعات بسیاری استفاده ازآدامسهای فاقد ساکارز ((Sugar-free را در کاهش پوسیدگی موثر دانسته‌اند. مطالعه حاضر به بررسی و مقایسه تاثیر سه نوع آدامس تجاری فاقد ساکارز و یک نوع واجد ساکارز بر pH، تعداد کلی باکتری‌ها و تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق می‌پردازد. روش بررسی: این مطالعه با طرح کارآزمائی بالینی تصادفی، به مدت هفت هفته و با همکاری صدوبیست نفر از دانش‌آموزان دختر یک دبیرستان شبانه روزی که به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند، انجام شد. یک گروه مصرف‌کننده آدامس حاوی ساکارز Aidin(گروهA ) و سه گروه مصرف‌کننده آدامسهای فاقد ساکارز،Relax (گروه B)،Dirol (گروه C)، ) Happydentگروه D). نحوه مصرف آدامس: روزی سه عدد، سه بار در روز پس از صرف غذای اصلی به مدت پنج دقیقه. نمونه‌گیری از بزاق به صورت غیر تحریکی سه نوبت، قبل از شروع مطالعه، هفته سوم و هفته هفتم، بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از شستن دهان انجام شد. نمونه‌ها بلافاصله برای انجام آزمونهای اختصاصی به بخش میکروبیولوژی دانشکده پزشکی اصفهان انتقال یافت.سپس یافته‌ها توسط نرم‌افزار کامپیوتری SPSS و با انجام آنالیزهایRepeated measure وHottelling's trace و سپس آزمون دوجمله‌ای برای تعیین ارتباطات داخل گروه و آنالیز واریانس (ANOVA) و آزمون DUNCAN جهت ارتباطات بین گروهها مورد آنالیز آماری قرار گرفت. یافته‌ها: در طی سه هفته اول مطالعه در تمامی گروهها حتی گروه مصرف‌کننده آدامس حاوی ساکارز سطح استرپتوکوک موتانس بزاق به طور معنی‌داری کاهش یافت (038/0p=)A، (001/0p<) B، (035/0p=)C و (033/0=p)D. ولی از هفته سوم تا هفتم فقط کاهش معنی‌دار استرپتوکوک موتانس بزاق در گروه C و D مشاهده شد(024/0p=) و (001/0=p). در هرحال مقایسه بین گروهها نشان داد که برخلاف هفته سوم در هفته هفتم کاهش سطح استرپتوکوک موتانس بزاق در گروههای B، C و D نسبت به گروه A معنی‌دار بود(05/0p<). pHبزاق در گروه A برخلاف سایر گروهها در نمونه‌گیری هفته هفتم کاهش معنی‌داری داشت (005/0p=) و در مقایسه بین گروهها هم این تفاوت با گروه D معنی‌دار بود (05/0p<). از یافته‌های دیگر این مطالعه افزایش

معنی‌دار تعداد سایر کلنی‌های باکتریال بزاق بجز استرپتوکوک موتانس در گروه B در طی هفت هفته مطالعه بود(001/0p<). نتیجه‌گیری: جویدن هر نوع آدامس بلافاصله بعد از مصرف غذای اصلی، به مدت سه هفته می‌تواند منجر به کاهش سطح استرپتوکوک موتانس بزاق شود. در مدت هفت هفته، جویدن آدامس فاقد ساکارز به طور معنی‌داری موثرتر است.

کلیدواژه‌ها: آدامس - بزاق - استرپتوکوک موتانس

واژه‌های کلیدی: آدامس، بزاق، استرپتوکوک موتانس
متن کامل [PDF 287 kb]   (2408 دریافت)    
نوع مطالعه: Research | موضوع مقاله: General
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami Nogourani M, Ghasemian Safai H, Ahmadi A, Narimani T, Poorsina F. Comparative study on the effects of four commercial chewing gums on PH, bacterial count and streptococcus mutans of saliva. J Iran Dent Assoc 2005; 17 (2) :40-47
URL: http://jida.ir/article-1-161-fa.html

کرمی نوگورانی دکتر مریم، قاسمیان صفایی دکتر حاجیه، احدی دکترآذین، نریمانی تهمینه، پورسینا فرخنده. مقایسه تاثیر چهار نوع آدامس تجاری بر PH، تعداد کل باکتری‌ها و تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق. . 1384; 17 (2) :40-47

URL: http://jida.ir/article-1-161-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( 2-1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Iranian Dental Association

AWT IMAGE

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660