[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: دوره 21، شماره 3 - ( 9-1388 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 215-220 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم‌های پوسیدگی زا
دکتر حمید کـرمانشاه* ، دکتر صدیقه السادات هاشمی کمانگـر، دکتر سکینه آرامـی، دکتر اکبر میـرصالحیان، مهندس محمد کمالی نژاد، دکتر مهرداد کریمی، فرشته جبل عاملی
استاديار گروه آموزشي ترميمي دانشكده و مركز تحقيقات دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران ، e.mail:kermanshahhamid@yahoo.com
چکیده:   (17560 مشاهده)

بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم‌های پوسیدگی زا

دکتر حمید کـرمانشاه1- دکتر صدیقه السادات هاشمی کمانگـر2 - دکتر سکینه آرامـی1 - دکتر اکبر میـرصالحیان3 – مهندس محمد کمالی نژاد4 - دکتر مهرداد کریمی5 - فرشته جبل عاملی6

1- استادیار گروه آموزشی ترمیمی دانشکده و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

2- دستیار گروه آموزشی ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

3- دانشیار گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

4- پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

5- دستیار گروه آموزشی طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران

6- دستیار گروه آموزشی میکروبشناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: اقبال جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی هر روز در مقایسه با گذشته گسترش بیشتری می‌یابد. به همین دلیل هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره دو گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و بومادران (Achillea millefolium) برمیکرو ارگانیسم‌های پوسیدگی‌زا به صورت آزمایشگاهی می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از دو گیاه مریم گلی و بومادران به روش ماسراسیون (خیساندن) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و اثر آنتی باکتریال آنها به روش Broth macrodilution (روشی که در آن مقادیری از مواد ضدمیکروبی در محیط مایع (Broth) به صورت سریال رقیق می‌شود) بر روی میکروارگانیسم‌های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آماره Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند. یافته‌ها: میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC:Minimum Inhibitory Concentration) عصاره مریم گلی و بومادران برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 25/6 و پنجاه میکروگرم در میلی‌لیتر و برای لاکتوباسیل رامنوز به ترتیب 56/1 و 5/12 میکروگرم در میلی‌لیتر و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 5/12و پنجاه میکروگرم در میلی‌لیتر به دست آمد. نتیجه‌گیری: روش Broth macrodilution نشان داد هر دو عصاره مریم گلی و بومادران بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی‌داری بیشتر از بومادران بود و در محدوده غلظتی مورد بررسی هر دو عصاره بر هر سه باکتری اثر باکتریسیدال هم داشتند. کلید واژه‎ها: میکـروارگانیسم‌های پوسیدگی‌زا- عصاره گـیاهی– فعالیت ضدباکتریایی– مریم‌گلی– بومادران- استرپتوکوک موتان- لاکتوباسیل رامنوز- اکتینومیسس ویسکوز.

وصول مقاله: 18/1/1388/1383 اصلاح نهایی: 14/5/1388 پذیرش مقاله: 9/7/1388/1385

نویسنده مسئول: دکتر حمید کرمانشاه، گروه آموزشی ترمیمی دانشکده و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

e.mail:kermanshahhamid@yahoo.com

واژه‌های کلیدی: میکـروارگانیسم‌های پوسیدگی‌زا، عصاره گـیاهی، فعالیت ضدباکتریایی، مریم‌گلی، بومادران، استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز، اکتینومیسس ویسکوز.
متن کامل [PDF 232 kb]   (1926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kermanshah H, Hashemi-Kamangar S S, Arami S, Mirsalehian A, Kamalinejad M, Karimi M et al . Antibacterial activity of hydroalcoholic extract of Salvia officinalis and Achillea millefolium against cariogenic microorganisms: An in vitro investigation. The Journal of Islamic Dental Association of IRAN (JIDA) . 2009; 21 (3) :215-220
URL: http://jida.ir/article-1-640-fa.html

کـرمانشاه دکتر حمید، هاشمی کمانگـر دکتر صدیقه السادات، آرامـی دکتر سکینه، میـرصالحیان دکتر اکبر، کمالی نژاد مهندس محمد، کریمی دکتر مهرداد و همکاران.. بررسی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی و بومادران بر میکروارگانیسم‌های پوسیدگی زا . مجله دندانپزشكي جامعه اسلامي دندانپزشكان. 1388; 21 (3) :215-220

URL: http://jida.ir/article-1-640-fa.html



دوره 21، شماره 3 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان Journal of Islamic Dental Association of Iran

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3698