[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: In Press :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: مقالات مجله دندانپزشکی در نمایه‌های زیر ایندکس می‌شود:
:: سیاست مجله
:: راهنمای نگارش مقالات
:: تماس با ما
:: اعضای هیات تحریریه
:: دوره 18، شماره 2 - ( 2-1385 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 71-65 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی
دکتر محمدرضا صابونی* 1، دکتر حبیب‌اله اسماعیلی ، دکتر سیدخسرو شمسیان
1- ، drsabouni@yahoo.com
چکیده:   (13847 مشاهده)

بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی

دکتر محمدرضا صابونی* - دکتر حبیب‌اله اسماعیلی** - دکتر سیدخسرو شمسیان***

*- استادیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

**- استادیار گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

***- مدیر کلینیک دندانپزشکی جهاد دانشگاهی واحد مشهد.

چکیده

زمینه و هدف: دیچ کردن دای گچی مرحله‌ای مهم در پروتز ثابت می‌باشد، بعضی از افراد جهت آسان کردن این عمل دای گچی را مرطوب می‌کنند، هدف از این مطالعه بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی از گچ نوع چهارم محصولات ژیپسوم ساخت آمریکا و طبق دستور کارخانه سازنده تعداد هفتاد عدد دای آماده شد. 24 ساعت پس از ریختن گچها دای‌ها به هفت گروه ده‌تائی تقسیم شدند. گروه اول یا کنترل بلافاصله مورد آزمایش سختی‌سنجی قرار گرفت، گروههای دوم و سوم و چهارم به مدت ده ثانیه و گروههای پنجم، ششم و هفتم به مدت ده دقیقه در آب غوطه‌ور شدند. گروههای دوم و پنجم بلافاصله و گروههای سوم و ششم پنج ساعت و گروههای چهارم و هفتم 24ساعت پس از خروج از آب مورد آزمایش سختی‌سنجی قرار گرفتند، برای آنالیز آماری اطلاعات بدست آمده از آنالیز واریانس یک طرفه و برای مقایسه دو به دو از آزمون DUNCAN و همچنین از آزمون t-student برای مقایسه استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که زمان مرطوب‌سازی و مدت زمان خشک شدن بر سختی سطحی دای موثر می‌باشند، به طوری که در گروه کنترل (بدون مرطوب‌سازی) بیشترین سختی ملاحظه شد (001/0P<). همچنین زمان خشک شدن صفر با ده ثانیه مرطوب‌سازی بیشترین سختی را پس از گروه کنترل داشته است(001/0P<)، اما ده دقیقه مرطوب‌سازی و زمان خشک شدن صفر کمترین سختی را داشته است (001/0P<). نتیجه‌گیری: مرطوب کردن دای گچی باعث کاهش سختی سطحی شده و این روند برگشت‌ناپذیر است.

کلید واژه‌ها: دای گچی - سختی سطحی

واژه‌های کلیدی: دای گچی، سختی سطحی
متن کامل [PDF 230 kb]   (3118 دریافت)    
نوع مطالعه: Research | موضوع مقاله: General
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabouni M R, Esmaili H, Shamsian S. A study on the effect of humidity on the surface hardness of plaster dies. J Iran Dent Assoc 2006; 18 (2) :65-71
URL: http://jida.ir/article-1-55-fa.html

صابونی دکتر محمدرضا، اسماعیلی دکتر حبیب‌اله، شمسیان دکتر سیدخسرو. بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی. . 1385; 18 (2) :65-71

URL: http://jida.ir/article-1-55-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( 2-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Iranian Dental Association

AWT IMAGE

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660