Submitted: 30 Mar 2010
Accepted: 25 Feb 2013
ePublished: 25 Feb 2013
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1388؛21(4): 250-256.
  Abstract View: 80
  PDF Download: 5

اثر زمان کیورینگ و دفعات کاربرد باندینگ تک مرحله‌ای بر استحکام باند برشی کامپوزیت به عاج

، ، ، *
*Corresponding Author: Email: e.mail:taherehbitaraf@yahoo.com

Abstract

 اثر زمان کیورینگ و دفعات کاربرد باندینگ تک مرحله‌ای بر استحکام باند برشی کامپوزیت به عاج

 

  دکتر حمید کرمانشاه1- دکتر اسماعیل یاسینی2 - دکتر محمدجواد خرازی فرد3 – دکتر طاهره بیطرف 4

  1- استادیار گروه آموزشی ترمیمی و زیبایی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

  2- استاد گروه آموزشی ترمیمی و زیبایی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

  3- مشاور آمار و متدولوژی مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

  4- دندانپزشک و عضو مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

  چکیده

  زمینه و هدف : تغییر در زمان و دفعات کاربرد باندینگ می تواند در باند کامپوزیت‌ها تأثیر بگذارد. هدف از این مطالعه اثر زمان و دفعات کاربرد باندینگ تک مرحله ای (با کیورینگ هر لایه) بر استحکام باند کامپوزیت به عاج می‌باشد.

  روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی سطح عاج باکالی 72 دندان خلفی سالم خارج شده از دهان به مدت پنج ثانیه با اسید فسفریک 37% اچ شده، به مدت 15 ثانیه شستشو و به مدت 2- 3 ثانیه خشک شدند سپس دندانها به شش گروه تقسیم گردیدند.

  گروه1: یک لایه باندینگ و عدم کیورینگ،

  گروه 2: یک لایه باندینگ و کیورینگ ده ثانیه،

  گروه 3 : یک لایه باندینگ و کیورینگ بیست ثانیه،

  گروه 4 : دو لایه باندینگ و عدم کیورینگ،

  گروه 5 : دو لایه باندینگ و کیورینگ هر لایه به مدت ده ثانیه،

  گروه 6 : دو لایه باندینگ و کیورینگ هر لایه به مدت بیست ثانیه.

  پس از کیورینگ کامپوزیت به مدت چهل ثانیه، نمونه‌ها ترموسایکل شده و استحکام باند برشی آنها توسط دستگاه اینسترون اندازه‌گیری و داده‌ها توسط آزمونهای آماری Two-way ANOVA و Tukey's HSD تحلیل شدند.

  یافته‌ها: متوسط‌ استحکام باند برشی به مگاپاسکال در گروه 1: ‌ 57/15، گروه 2: 22/16، گروه 3: 68/16، گروه 4: 39/17، گروه 5: 18/18، گروه 6، 02/20 بود. (001/0 p < ) و نیز در بیست ثانیه به طور معناداری بیش از سایر زمانها بود.‌ (05/0 p< )

  نتیجه‌گیری: پلی‌مریزاسیون بیشتر و افزایش ضخامت ادهزیو STAE تا دو لایه با کیورینگ هر لایه، سبب بهبود استحکام باند می شود.

  کلید واژه‎ها: باندینگ دندانی – آزمون مواد – استرس.

  وصول مقاله: 18/3/1388  اصلاح نهایی: 15/7/1388 پذیرش مقاله: 2/10/1388

  نویسنده مسئول : دکتر طاهره بیطرف، مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

e.mail:taherehbitaraf@yahoo.com

 

First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 81

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 5

Your browser does not support the canvas element.