Submitted: 06 Sep 2010
Accepted: 23 Feb 2013
ePublished: 23 Feb 2013
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1389؛22(2): 80-86.
  Abstract View: 54
  PDF Download: 8

مقایسه تأثیر پخت پرسلن بر تطابق لبه‌ای در رستوریشن‌های تمام سرامیک پروسرا و متال سرامیک

، ، ، *
*Corresponding Author: Email: hafez_quran@yahoo.com

Abstract

 مقایسه تأثیر پخت پرسلن بر تطابق لبه‌ای در رستوریشن‌های تمام سرامیک پروسرا و متال سرامیک

 

 

  دکتر رودابه کودریان1- دکتر حسن سازگارا2 - دکتر کاوه سیدان3 – دکتر علی حافظ قرآن1

  1- استادیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

  2- دانشیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  3- استادیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

 

  چکیده

  زمینه و هدف : اگر چه روکشهای تمام سرامیکی به طور وسیعی استفاده می‌شوند،‌ معذالک هنوز اطلاعات کمی در مورد اثر سیکل‌های پخت پرسلن بر تطابق لبه­ای این روکشها وجود دارد. به همین جهت هدف از این مطالعه مقایسه تا ٔ ثیر پخت پرسلن بر تطابق لبه ای در رستوریشن‌های تمام سرامیک پروسرا ( Procera ) و متال سرامیک می‌باشد.

  روش بررسی: برای انجام این مطالعه تجربی، ده روکش استاندارد از سیستم پروسرا بر روی دای فلزی ساخته شد. روکشهای متال-سرامیک ( MCR ) ساخته شده به روش معمول، به عنوان گروه کنترل استفاده شدند. جهت تکرارپذیر شدن موقعیت نمونه­ها حین ارزیابی تطابق لبه­ای، وسیله‌ای ساخته شد. نمونه‌ها بدون سمان شدن روی دای فلزی قرار داده شدند و میزان عدم تطابق لبه­ای با استفاده از استریومیکروسکوپ اندازه­گیری گردید. آنالیز آماری با استفاده از تست‌های Paired sample t- test و ANOVA انجام گردید.

  یافته‌ها: روکشهای MCR ( 8/44 ± 17/69 میکرون) و روکشهای تمام سرامیکی پروسرا ( 79/43 ± 35/61 میکرون) مقادیر تطابق لبه‌ای تقریباً مشابه داشتند و آنالیز آماری تفاوت قابل ملاحظه‌ای در مقادیر عدم تطابق لبه­ای این دو گروه نشان نداد. افزودن پرسلن به کوپینگ‌های پروسرا باعث تغییر در مقادیر عدم تطابق لبه­ای نشد (7/0= P )، اما تطابق لبه­ای گروه کنترل به طور قابل ملاحظه‌ای بعد از پخت پرسلن تغییر کرد.(001/0 < P )

  نتیجه‌گیری: در محدوده این مطالعه، سیستم تمام سرامیکی پروسرا از نظر کلینیکی تطابق لبه‌ای قابل قبول دارد و سیکل‌های پخت پرسلنی بر تطابق لبه‌ای این سیستم تأثیری ندارد.

  کلید واژه‎ها: رستوریشن دندانی – تمام سرامیک – تطابق لبه‌ای – پروسرا – پرسلن دندانی.

  وصول مقاله: 7/5/1388 /1383 اصلاح نهایی: 11/2/1389 پذیرش مقاله: 8/4/1389 /1385

  نویسنده مسئول : دکتر علی حافظ قرآن، گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

  e.mail:hafez_quran@yahoo.com

  

 

First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 55

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 8

Your browser does not support the canvas element.