Submitted: 18 Nov 2007
Accepted: 25 Feb 2013
ePublished: 25 Feb 2013
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1386؛19(2): 91-97.
  Abstract View: 126
  PDF Download: 21

مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصاره‌های افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین

*، ، ،
*Corresponding Author: Email: z_atai@kmu.ac.ir

Abstract

مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد قارچ عصاره‌های افسنطین، اکالیپتوس، پیاز، دارچین، زردچوبه، مریم گلی، نعناع و همیشه بهار بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین

دکتر زهرا عطایی*- دکتر مهدی انصاری**- دکتر امین آیت‌الهی موسوی***- دکتر احمد میرزایی ****

*- استادیار گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

**- استادیار گروه آموزشی فارماسوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

***- استادیار گروه آموزشی قارچ‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

****- دندانپزشک.

چکیده

زمینه و هدف: گرایش به طب سنتی در سالهای اخیر و تلاش جهت تهیه دهان‌شویه مناسب ضدقارچ سبب گردید تا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی عصاره‌های گیاهان، دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار، برروی قارچ کاندیدا آلبیکانس در مقایسه با دهان‌شویه نیستاتین انجام گیرد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه استاندارد و ایزوله بومی قارج کاندیدا آلبیکانس به عنوان پاتوژن شایع دهانی و عصاره گیاهان دارچین، زردچوبه، افسنطین، مریم گلی، نعناع، همیشه بهار مورد بررسی قرار گرفتند. سوش استاندارد کاندیدا آلبیکانس با PTCC 5027 از مرکز کلکسیون قارچها و باکتری‌های صنعتی و عفونی ایران خریداری شد و عصاره گیاهان مذکور پس از خریداری گیاهان و شناسایی آنها توسط آزمایشگاه جهاد دانشگاهی، تهیه گردید. تعداد ده نمونه ایزوله بومی نیز از مخاط کام یا باکال بیماران مراجعه کننده به یکی از درمانگاههای سطح شهر تهیه شد. جهت انجام آزمایشات سوسپانسیون 5/0 مک فارلند هر کدام از سوش‌های استاندارد بومی تهیه گردید، سپس این سوسپانسیون با دو روش چاهک و آزمایش لوله‌ای مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه داده‌ها با آنالیز ANOVA یک‌سویه و رگرسیون لجستیکی بررسی شدند. یافته‌ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که عصاره گیاهان زردچوبه، اوکالیپتوس، افسنطین، دارچین، مریم گلی، نعناع، پیاز، همیشه بهار همگی دارای اثر ضد قارچی می‌باشند که این خاصیت در چهار گیاه اول قویتر و قابل توجه می‌باشد.

نتیجه‌گیری: از آنجایی که نتایج مطالعه حاضر نشان داد گیاهان زردچوبه، اکالیپتوس، افسنطین، دارچین دارای اثر ضدقارچ قابل قبولی نسبت به استاندارد نیستاتین می‌باشند لذا جهت تهیه دهان‌شویه مناسب ضدقارچ از گیاهان مذکور و تکمیل مطالعه حاضر انجام آزمایشهای تخصصی و بررسیهای بالینی پیشنهاد می‌گردد. کلید واژه‌ها: دارچین - زردچوبه - اوکالیپتوس - مریم گلی - افسنطین - همیشه بهار - پیاز - نعناع - نیستاتین - کاندیدا

وصول مقاله: 4/9/1385 اصلاح نهایی: 16/1/1386 پذیرش مقاله: 24/3/1386

نویسنده مسئول: گروه آموزشی بیماریهای دهان و تشخیص دانشکده دندانپزشکی و کمیته‌های بیومواد و نانوتکنولوژی و سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

 e.mail:z_atai@kmu.ac.ir

First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 127

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 21

Your browser does not support the canvas element.