Abstract
بررسی رابطه میزان علاقه به شیرینی و پوسیدگی دندان مادر و کودک
 دکتر عاطÙÙ‡ پاکدل* - مهندس ناصر ولایی** - دکتر نگار میرزابیگی***
 *- استادیار گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی (ÙˆØ§ØØ¯ تهران).
**- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
***- دندانپزشک.
چکیده
 زمینه Ùˆ هدÙ: با توجه به نگرانی در مورد Ø§ÙØ²Ø§ÛŒØ´ پوسیدگی Ùˆ اهمیت تاثیر مصر٠شیرینی بر آن Ùˆ همچنین کاستیهای تØÙ‚یقات قبلی، این مطالعه با هد٠تعیین میزان علاقه به مواد قندی Ùˆ ارتباط آن با پوسیدگی دندان مادر با کودک، در مراکز پیش دبستانی تهران در سال Û±Ù£Û¸Ù£ انجام Ú¯Ø±ÙØª. روش بررسی: مطالعه با طراØÛŒ توصیÙÛŒ بر روی صد Ùˆ بیست زوج کودک پیش دبستانی Ùˆ مادرانشان جمعاً دویست Ùˆ چهل نمونه به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادÙÛŒ انجام Ú¯Ø±ÙØª. میزان dmft/DMFT براساس تعاری٠سازمان بهداشت جهانی (WHO) وعلاقه به شیرینی با Modified Sweet Preference Inventory سنجیده شد. عوامل مرتبط شامل جنسیت کودک Ùˆ نوع پیش دبستانی کودک، سن، شغل Ùˆ میزان ØªØØµÛŒÙ„ات پدر Ùˆ مادر، وضعیت تأهل مادر بود. همبستگی بین علاقه به شیرینی مادر Ùˆ کودک با ضریب همبستگی SpearmanØŒ رابطه بین علاقه به شیرینی با میزان پوسیدگی با آماره Kruskal – Wallis Ùˆ همبستگی dmft Ùˆ DMFT با ضریب همبستگی Pearson تعیین گردید. ÛŒØ§ÙØªÙ‡â€ŒÙ‡Ø§: همبستگی بین میزان علاقه مادر وکودک به شیرینی برابر Û±Ù¤/٠بود. بین علاقه به شیرینی با میزان dmft/DMFT رابطه‌ای وجود نداشت.DMFT مادران برابر 48/5±۵٣/Û¸ Ùˆ dmftکودکان Û¶Û¶/٣±۵/Ù£ بودکه میزان همبستگی آنها برابر٠۲/٠بود. نتیجه‌گیری: بین میزان علاقه به شیرینی Ùˆ میزان پوسیدگی دندانی، هم در مادر Ùˆ هم در کودک ارتباطی مشاهده نشد به عبارت دیگر علاقه به شیرینی در میزان پوسیدگی مادر Ùˆ کودک نقشی ندارد.
کلید واژه‌ها: dmf/DMFT - علاقه به شیرینی – مادر - کودک