Submitted: 23 Dec 2006
Accepted: 25 Feb 2013
ePublished: 25 Feb 2013
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1385؛18(2): 51-57.
  Abstract View: 69
  PDF Download: 6

بررسی اثر نوشابه‌های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی)

*، ،
*Corresponding Author: Email: Bh-ajami@yahoo.com

Abstract

بررسی اثر نوشابه‌های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی)

دکتر بهت‌الملوک عجمی* - دکتر معصومه ابراهیمی** - دکتر صدیقه کرباسی***

*- مدیر گروه و دانشیار گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

**- استادیار گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

***- دندانپزشک.

چکیده

 زمینه و هدف: رژیم غذایی به عنوان مهمترین عامل اتیولوژیک در اروژن دندانی شناخته شده است که مصرف بالای نوشیدنیها و غذاهای اسیدی در راس آن قرار دارد. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر تعدادی از نوشابه‌های گازدار بر میکرو سختی مینای دندانهای شیری می‌باشد. روش بررسی: مطالعه فوق به روش آزمایشگاهی مداخله‌گرانه بر روی چهل دندان شیری فاقد پوسیدگی و سایش انجام شد. بعد از تهیه بلوک‌های مینایی، جهت بدست آوردن اندازه‌گیریهای صحیح میکروسختی خارجیترین لایه مینا با استفاده ازSandpaper2000 و آب پالیش شده و سختی اولیه آنها توسط دستگاه سختی‌سنج ویکرز (Matsuzama مدل MHT2)سنجیده شد. سپس بلوک‌های مینایی را در بیست سی‌سی از محلولهای مورد آزمایش شامل (نوشابه‌های کوکاکولا، زمزم، پپسی و دوغ آبعلی) به مدت پنج دقیقه قرار داده و مجدداً سختی دندانها سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آنالیز کوواریانس وpaired sample t-test استفاده گردید و در تمامی آزمونها سطح معنی‌داری 5% به عنوان نتایج معنی‌دار تلقی شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که سختی مینای دندانهای شیری قبل از قرار گرفتن آنها در نوشابه کوکاکولا 65/31±4/378 کیلوگرم بر میلی‌مترمربع، در نوشابه زمزم 31/30±57/373 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع، در نوشابه پپسی 92/21±38/378 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع و 79/34±43/385 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع برای دوغ آبعلی می‌باشد. سختی نمونه‌ها بعد از قرارگیری در نوشابه کوکاکولا به 15/32±02/333 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع، در نوشابه زمزم به 91/20±65/339 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع، در نوشابه پپسی 01/28±27/342 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع و در دوغ آبعلی به 34/32±46/341 کیلوگرم بر میلی‌متر مربع کاهش یافت. اختلاف قابل توجهی از نظر آماری در کاهش سختی مینای دندانهای شیری بین نوشیدنیهای فوق مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین کاهش سختی دندان و مصرف نوشابه‌های گازدار و دوغ گازدار وجود دارد.

کلید واژه‌ها: میکروسختی – نوشیدنیهای گازدار – اروژن دندانی – دندانهای شیری

First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 70

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 6

Your browser does not support the canvas element.