Submitted: 23 Dec 2006
Accepted: 25 Feb 2013
ePublished: 25 Feb 2013
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1385؛18(2): 65-71.
  Abstract View: 66
  PDF Download: 7

بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی

*، ،
*Corresponding Author: Email: drsabouni@yahoo.com

Abstract

بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی

دکتر محمدرضا صابونی* - دکتر حبیب‌اله اسماعیلی** - دکتر سیدخسرو شمسیان***

*- استادیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

**- استادیار گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

***- مدیر کلینیک دندانپزشکی جهاد دانشگاهی واحد مشهد.

چکیده

زمینه و هدف: دیچ کردن دای گچی مرحله‌ای مهم در پروتز ثابت می‌باشد، بعضی از افراد جهت آسان کردن این عمل دای گچی را مرطوب می‌کنند، هدف از این مطالعه بررسی اثر رطوبت بر سختی سطحی دای گچی می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی از گچ نوع چهارم محصولات ژیپسوم ساخت آمریکا و طبق دستور کارخانه سازنده تعداد هفتاد عدد دای آماده شد. 24 ساعت پس از ریختن گچها دای‌ها به هفت گروه ده‌تائی تقسیم شدند. گروه اول یا کنترل بلافاصله مورد آزمایش سختی‌سنجی قرار گرفت، گروههای دوم و سوم و چهارم به مدت ده ثانیه و گروههای پنجم، ششم و هفتم به مدت ده دقیقه در آب غوطه‌ور شدند. گروههای دوم و پنجم بلافاصله و گروههای سوم و ششم پنج ساعت و گروههای چهارم و هفتم 24ساعت پس از خروج از آب مورد آزمایش سختی‌سنجی قرار گرفتند، برای آنالیز آماری اطلاعات بدست آمده از آنالیز واریانس یک طرفه و برای مقایسه دو به دو از آزمون DUNCAN و همچنین از آزمون t-student برای مقایسه استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که زمان مرطوب‌سازی و مدت زمان خشک شدن بر سختی سطحی دای موثر می‌باشند، به طوری که در گروه کنترل (بدون مرطوب‌سازی) بیشترین سختی ملاحظه شد (001/0P<). همچنین زمان خشک شدن صفر با ده ثانیه مرطوب‌سازی بیشترین سختی را پس از گروه کنترل داشته است(001/0P<)، اما ده دقیقه مرطوب‌سازی و زمان خشک شدن صفر کمترین سختی را داشته است (001/0P<). نتیجه‌گیری: مرطوب کردن دای گچی باعث کاهش سختی سطحی شده و این روند برگشت‌ناپذیر است.

کلید واژه‌ها: دای گچی - سختی سطحی

First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 67

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 7

Your browser does not support the canvas element.