Submitted: 01 Mar 2011
Accepted: 23 Feb 2013
ePublished: 23 Feb 2013
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1389؛22(4): 211-217.
  Abstract View: 50
  PDF Download: 7

مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردوی ایرانی با دهان‌شویه کلرهگزیدین بر روی استرپتوکک موتانس و استرپتوکک سانگوئیس

، ، *، ،
*Corresponding Author: Email: rafieian@yahoo.com

Abstract

 مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردوی ایرانی با دهان‌شویه کلرهگزیدین بر روی استرپتوکک موتانس و استرپتوکک سانگوئیس

 

  دکتر رضا شرافتی چالشتری1- فرهاد شرافتی چالشتری2 - دکتر محمود رفیعیان کوپائی3 – فاطمه دریس4 – کوروش اشرفی5

  1- دانشجوی دکترای تخصصی گروه آموزشی بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

  2- مربی گروه آموزشی میکروب شناسی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد

  3- استاد گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد

  4- مربی گروه آموزشی آمار و اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد

  5- کارشناس ارشد گروه آموزشی میکروب شناسی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد

 

 

 

  چکیده

  زمینه و هدف : استرپتوکک‌های موتانس و سانگوئیس به عنوان عواملی در ایجاد پوسیدگی دندان محسوب می‌گردند. اخیراً تحقیق و استفاده از داروهای گیاهی رو به افزایش است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردو با دهان‌شویه کلرهگزیدین روی این باکتری‌ها انجام گرفت.

  روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از جمع آوری برگ گردو ، عصاره اتانولی گیاه تهیه و اثرات ضد میکروبی عصاره و کلر هگزیدین به روش چاهک- دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد ( MIC ) و حداقل غلظت کشندگی باکتری ( MBC ) با روش میکرودایلوشن علیه استرپتوکک‌های موتانس و سانگوئیس انجام شد، آمیکاسین (سی میکروگرم) به عنوان کنترل مثبت به کار رفت. میزان ترکیبات فنلی کل به روش فولین – سیتوکالتیو اندازه‌گیری شد. داده‌ها بر اساس مشاهده نتایج آزمایشگاهی در چک لیست جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و آزمون Mann-Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

  یافته‌ها: مقدار MIC عصاره اتانولی برگ گردو برای استرپتوکک‌های موتانس و سانگوئیس به ترتیب 125 و6/15 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. میزان هاله عدم رشد عصاره برای استرپتوکک موتانس کمتر از کلر هگزیدین (000/0= P ) و در مورد استرپتوکک سانگوئیس اختلاف معنی‌داری نشان داده نشد (058/0= P ) . میزان ترکیبات فنولی 43/14 ± 410 میلی‌گرم در گرم بود.

  نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره برگ گردو دارای اثر ضد میکروبی علیه باکتری‌های مذکور بوده و می‌تواند به عنوان فرآورده‌ای آنتی سپتیک در پیشگیری و درمان پوسیدگیهای دندانی حاصل از این میکروارگانیسم‌ها جایگزین گردد. 

  کلید واژه‎ها: اثرات ضد باکتریایی – برگ گردو – استرپتوکک موتانس – استرپتوکک سانگوئیس.

  وصول مقاله: 25/12/1388 /1383 اصلاح نهایی: 12/5/1389 پذیرش مقاله: 22/6/1389 /1385

  نویسنده مسئول : دکتر محمود رفیعیان کوپائی، گروه آموزشی فارماکولوژی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

  e.mail:rafieian@yahoo.com

  

 

First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 51

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 7

Your browser does not support the canvas element.

All articles published in the Journal of Iranian Dental Association (JIDA) are made accessible under the terms of the Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License (CC BY-NC 3.0). 

Journal Management System. Powered by Maad Rayan